Zece lucruri pe care nu le stiai despre nunti

Posted on

 

1. Traditia schimbului de verighete a pornit de la egipteni. Acestia credeau ca exista o vena in organsim care mergea de la al patrulea deget de la mana stanga si pana la inima.

2. Inelele de logodna au aparut in Evul Mediu. Atunci cand Papa Inocentiu al III-lea a declarat ca ar trebui sa existe o perioada mai lunga de asteptare intre cererea in casatorie si nunta, popularitatea inelului de logodna a crescut.

200423981-001

3. Inelele cu diamant au inceput sa fie daruite in anii 1477, atunci cand Arhiducele Maximilian al Austriei a cerut-o in casatorie pe Maria de Burgundia. Aceste inele au inceput insa sa fie foarte populare in 1947 in urma unei campanii pentru De Beers care avea sloganul „Un diamant este etern”.

4. Rochia de mireasa alba a inceput sa fie purtata odata cu nunta Reginei Victoria, in 1840.

5. In Antichitate, buchetele de mireasa erau alcatuite din usturoi, rozmarin si marar, crezandu-se ca ar inlatura mirosurile neplacute si ar alunga spiritele rele. Tot Regina Victoria este cea care a lansat un nou trend, alegand un buchet de ghiocei pentru nunta sa.

6. In trecut, nuntasii obisnuiau sa rupa bucati din rochia miresei pentru a lua o parte din norocul ei, asa ca miresele au inceput sa arunce florile pentru a le distrage atentia. Asa a aparut traditia cu aruncarea buchetului de mireasa.

7. Domnisoarele de onoare se imbracau la fel ca mireasa pentru a induce spiritele rele care tinteau mirii. Abia în Epoca Victoriana domnisoarele de onoare au început sa se îmbrace în rochii albe cu voaluri scurte pentru a se diferentia usor de mireasa.

8. Traditia cu luna de miere provine de la scandinavi – dupa nunta, mirii trebuiau sa bea timp de o luna, cate o cupa cu vin din miere.

9. Mireasa sta in stanga mirelui in fata altarului, deoarece, in trecut, mirele avea nevoie de mana dreapta libera pentru a se putea lupta cu alti pretendenti.

10. In perioada Imperiului Roman, tortul era de fapt o paine, iar mirele o rupea deasupra capului miresei pentru a simboliza feritilitate.