Prezidiu – un detaliu important pentru organizatori

Posted on

Avand in vedere ca pe blogul nostru avem o sectiune speciala cu tips & tricks pentru organizarea unui eveniment cu stil, precum o nunta sau un botez, in acest material vom discuta despre prezidiu, un subiect adesea ocolit de mirese. De la lista de invitati care trebuie asezati la masa numita prezidiu, pana la decorarea acestui loc special cu flori si alte elemente menite sa-i dea farmec, fiecare detaliu conteaza.

Sugestie de prezentare prezidiu nunta
Sugestie de prezentare prezidiu nunta – Sursa: Conceptevents

Cine trebuie sa stea la prezidiu?

Nu exista o regula clara in acest sens. Insa, cu siguranta mirii vor fi cei care vor ocupa acest loc de cinste, alaturi de persoanele dragi lor. De exemplu, aceste persoane pot fi reprezentate de socrii (ai grija sa opresti loc atat pentru socrii mari, cat si pentru cei mici, pentru ca sa nu se supere nimeni). Dincolo de asta, prezidiul este considerat o masa speciala, astfel ca, toti cei iti vor deveni comeseni se vor simti la fel de speciali.

Sugestie de prezentare prezidiu
Sugestie de prezentare prezidiu – Free Spirit

Unde se aseaza prezidiul?

De regula, acesta este asezat intr-un loc din care mirii pot privi intreaga sala cu invitati. Scopul este ca nimeni sa nu se simta dat la o parte, lucru care, dupa cum veti vedea, va fi o adevarata provocare. Desi vor incerca din rasputeri sa multumeasca pe toata lumea, sa fie amabili si primitorii, mirele si mireasa se vor lovi si de vorbe aspre. Mereu va fi acea ruda care se va declara nemultumita de locul in care a fost asezata, mereu va aparea cate o invitata care sa comenteze ceva in legatura cu meniul. Daca este vorba de o masa dreptunghiulara, aceasta poate fi dispusa si cu fata catre ringul de dans.

Sugestie de prezentare – decor prezidiu – Dreamwedding.com

Cum se decoreaza prezidiul?

Dintre elementele care nu trebuie sa lipseasca de la un prezidiu se numara urmatoarele:

  • Flori – acestea trebuie sa fie ceva mai speciale decat celelalte folosite pentru restul decoratiunilor. Insa, este foarte important ca florile sa respecte tematica nuntii.
  • Sfesnice cu lumanari frumos impodobite, cu fundite, margele elegante, flori si altele asemenea.
  • La baza prediului se gaseste de obicei cufarul in care se aseaza darul de nunta.
  • Scaune impodobite. Impodobirea scaunelor este un aspect esential, deoarece iti ofera posibilitatea de a face locul sa arate mai special.
  • Rame foto. Acestea pot contine poze sau imagini reprezentative. Daca vrei, in loc de fotografii, poti pune citate sau versuri din melodiile preferate.

Tu cum ai decora prezidiul pentru nunta ta?