Planificare nunta – cum iti dai seama ca ai ales cei mai buni furnizori

Posted on

Planificare nunta – iti vine sa crezi sau nu, foarte multe (foste) mirese spun ca aceste simple cuvinte le transmit o stare foarte neplacuta. Iar asta pentru ca de foarte multe ori planificarea unui eveniment precum o nunta se dovedeste o activitate destul de obositoare si stresanta.

Iar factorii cei mai de temut: banii si timpul. Si totul se transforma intr-o cursa contracronometru in care totul trebuie sa iasa perfect.

Principale cauze ale problemelor care apar in timpul planificarii:

  • Lipsa de experienta. Vrei sa faci totul pe cont propriu, dar nu ai experienta necesara in a mai organiza evenimente. Asa ca este firesc ca prima data totul sa para coplesitor. Asa ca fie alegi sa faci totul din timp, pentru a nu intra in panica, fie apelezi la serviciile cuiva cu experienta: un wedding planer.
  • Incadrarea in buget. Una dintre principalele probleme cand vine vorba de organizarea unui eveniment de orice tip este gasirea unor furnizori care sa corespunda planului bugetar stabilit. Iar intregul proces iti va dovedi ca intotdeauna va fi ceva mai frumos si mai scump care te va atrage.
  • Incadrarea in timp. Asa cum am mentionat anterior, este un aspect care macina foarte multe mirese. Iar asta din cauza ca sunt foarte multe detalii care ar trebui luate in considerare, iar daca incerci sa tii cont de toate, s-ar putea sa-ti dai seama ca timpul nu iti ajunge.

Planificare nunta: aspecte de care sa tii cont atunci cand alegi furnizorii pentru nunta:

  • Este foarte important sa-ti dai seama ce iti place, vazand mai multe lucrari ale unui furnizor din categoria planificare nunta.

De exemplu, daca este vorba de un fotograf sau videograf, poti arunca o privire pe pagina lui de Facebook sau Instagram, unde a urcat cu siguranta lucrari de la alte evenimente. Acelasi lucru este valabil si pentru cei care se ocupa de realizarea candybarurilor sau a diverselor aranjamente florale.

Asa ca cea mai buna recomandare va fi munca respectivei persoane, suprinsa in clipuri si fotografii.

  • Amabilitate, seriozitate & comunicare. Nu este suficient sa gasesti un furnizor care sa-ti ofere un pret avantajos, ci conteaza foarte mult sa poti comunica eficient cu aceasta si sa te poata ajuta sa organizezi un eveniment asa cum iti doresti tu. In ceea ce priveste seriozitatea, din pacate iti vei da seama de acest lucru abia dupa ce incepi sa lucrezi cu furnizorul respectiv.
  • Recomandari & reviews. Traim intr-o lume in care se pune foarte mult accent pe reviews. Iar asta pentru ca oamenii simt nevoia sa stie si parerea celorlalti sau sa primeasca validarea ca sunt pe punctul de a alege oferta corecta.

Acestea fiind zise, speram sa reusesti sa-ti construiesti un portofoliu de furnizori pentru planificarea nuntii tale.