Pe cine inviti la nunta?

Posted on

 

Ai stabilit data, ai inceput sa iti organizezi nunta si ai ajuns in punctul in care trebuie sa iti alcatuiesti lista de invitati. Aceasta etapa poate parea usor de realizat, insa in realitate este destul de complicata. Nu vrei sa o dai in bara si sa omiti persoane de pe aceasta lista sau, dimpotriva, sa inviti prea multe persoane.

Stim cat de importanta este aceasta zi si de aceea iti venim in ajutor cu cateva sfaturi menite sa usureze aceasta operatiune. Rezerva-ti cateva ore impreuna cu perechea ta si apuca-te de treaba. Pentru inceput, alcatuieste patru liste, numite A, B, C si D (sau cum vrei tu sa le numesti).

Lista A – in aceasta lista trebuie sa incluzi, familia, rudele cele mai apropiate, prietenii vostri.

Lista B – va contine alte rude, precum unchi, matusi, veri, precum si colegii de scoala si facultate cu care ati pastrat legatura.

Lista C – aici trebuie sa includeti colegii de serviciu si vecinii din orasul natal – cei cu care va intelegeti bine.

Lista D – aceasta lista va contine rudele mai indepartate si vechii amici cu care nu prea ati mai tinut legatura.

Urmatorul pas este sa stabiliti numarul de invitati pe care vi-l doriti, in functie de locatia unde se va desfasura petrecerea, daca doriti o nunta restransa sau una cu multi invitati. Nu in ultimul rand, luati in calcul bugetul pe care sunteti dispusi sa il cheltuiti. Apoi, daca vi se pare ca aveti prea multe persoane invitate, incepeti sa eliminati de pe lista incepand cu litera D pana cand ajungeti la numarul pe care vi-l doriti.

Nu uitati sa luati in considerare ca si parintii vostri pot avea propria lista de invitati. Discutati cu ei si dati-le niste repere.

Un alt factor la care trebuie sa va ganditi sunt cuplurile. Vorbim aici de cazul persoanelor de pe lista voastra care formeaza un cuplu cu oameni pe care voi nu ii cunoasteti. Daca doriti o nunta restransa, va puteti anunta politicos prietenii ca sunt asteptati.

Un alt aspect este regula „fara copii”. Daca nunta se desfasoara intr-un spatiu restrans sau are loc noaptea, puteti anunta parintii ca preferati sa vina fara copii. O alta solutie ar fi sa amenajati un spatiu special pentru acestia si sa angajati si persoane care sa ii supravegheze.

Dupa ce ati decis pe cine o sa chemati la nunta, vedeti si ce invitatii sunt la moda in 2015 din urmatorul articol.

invitatii-la-nunta

Voi ati avut dificultati in a va alcatui lista de invitati? Daca da, asteptam sa ne impartasiti cum le-ati solutionat.