Nunti anulate / amanate? Iata ce e de facut!

Posted on

Cine ar fi crezut ca in secolul XXI, in anul 2020, cand vorba aceea, multe dintre noi speram sau ne asteptam sa vedem masini zburatoare (cu schimbator de viteze automat 😊), o sa promovam de zor anularea evenimentelor si normele de igiena. Dar stiti cum se spune… better later than never. In ceea ce priveste situatia unei nunti anulate, avem cateva precizari importante. Si iata ce te sfatuim sa faci in eventualitatea anularii evenimentului tau. Fie din cauza Coranavirus, fie din cauza altor motive, nu sunt putine cazurile amanarii sau anularea unei nunti.

Sfaturi pentru nunti anulate/ amanate – ce trebuie sa faci

Discuta cu EL. Indiferent daca este vorba despre decizia ta sau despre un factor extern care va impinge sa anulati/ amanati nunta, nu uita ca nu este vorba doar despre tine, ci despre amandoi. O nunta se face in doi (cu cateva exceptii, insa asta este o discutie pentru alta data!). Dupa ce ii comunici decizia ta sau dupa ce luati impreuna hotararea anularii, puteti trece la fapte.

Dincolo de asta, incerca sa vezi cand puteti reprograma.

In cazul in care este vorba despre o despartire, trage aer in piept si asigura-te ca tregi in revista toate detaliile anularii. Ce-i drept, va fi dureros! Este una dintre cele mai grele experiente si speram sa ai puterea sa treci peste!

Contactati persoanele dragi: familie, prieteni, cunostinte. Toata lumea invitata are dreptul sa stie ca evenimentul nu va mai avea loc. Sau cel putin nu la data stabilita.

Furnizorii. Cu cat anuntii furnizorii mai repede, cu atat ai posibilitatea de a reprograma sau de a recupera macar o parte din avans. In cazul unui eveniment precum Coronavirus vorbim mai degraba despre o amanare. Insa, nu te astepta ca planetele sa se alinieze perfect de la inceput. Poti, eventual sa speri ca cei mai multi dintre ei vor fi intelegatori si vor accepta sa amanati evenimentul pana in momentul in care se vor dezgheta lucrurile.

Insa, in cazul avansului, dupa cum stii deja, banii nu se primesc inapoi.

Lista de furnizori care trebuie contactati asap:

  • Local evenimente
  • Fotograf/ videograf
  • Designeri florali/ candy bar
  • Designeri vestimentari: costum & rochie de mireasa
  • Formatie/ Interpreti muzicali
  • Responsabilii cu barul

Nu uita de programarile la Biserica sau Starea Civila. Daca ati ajuns cu planurile pana in acest punct si ele trebuie anulate.

Recomandare: nu tipa si nu vorbi urat. Alege un ton calm. Este o situatie neplacuta pentru toata lumea. Si furnizorii pierd un client si o suma importanta de bani. Si inca ceva: s-ar putea ca la un moment dat sa ai nevoie de oamenii respectivi.