Motive de conflict cu soacra in ziua nuntii

Posted on

Relatia dintre nora si soacra este una controversata, inca din cele mai vechi timpuri. Motivul? Fie este vorba de personalitati total diferite, fortate de circumstante sa imparta ceva, fie este vorba despre egoismul unor femei carora nu le place sa-si imparta fiul/sotul cu o alta femeie, chiar daca aceasta este mama sau sotia. Insa, multe dintre aceste conflicte pot avea loc si in ziua nuntii sau in timpul pregatirilor pentru marele eveniment. Si iata care sunt cele mai frecvente motive pentru divergente cu soacra in ziua nuntii.

Motive de neintelegeri cu soacra in ziua nuntii

  1. Rochia de mireasa

Alegerea rochiei de mireasa tine foarte mult de preferintele fiecarei femei. Si indiferent cat de mult ti-ai dori sa-i faci pe plac soacreti tale, sunt unele principii de la care nu trebuie sa faci rabat: comoditatea rochiei si cat de bine se asaza pe tine. Pana la urma, poti alege varianta de a alege sa tii secreta tinuta pe care o porti in ziua nuntii.

  1. Aranjamentele florale si tematica nuntii

Si in acest caz, vorbim despre pareri diferite, care se formeaza in functie de educatia si stilul de viata al fiecareia. Astfel, recomandam o solutie de compromis. Trebuie sa fie ceva pe care sa-l aveti in comun. De exemplu, culorile in nuante pale sunt adesea placute de toata lumea si se dovedesc si usor de asortat.

In ceea ce priveste tematica, noi zicem ca aceasta ar trebui sa fie alegerea ta si a viitorului sot. Pana la urma, voi sunteti protagosnistii si voi sunteti in masura sa decideti ce va reprezinta cel mai bine. Iar ziua nuntii este evenimentul

  1. Invitati

Primul lucru care trebuie stabilit este daca va fi o nunta cu mai multi sau mai putini invitati. Si in acets caz va fi nevoie de o solutie de compromis. Soacra ta isi va dori si ea sa isi aduca proprii invitati. Iar tu si viitorul tau sot va trebui sa decideti daca sunteti de acord cu cei care vor lua parte la eveniment.

Un alt aspect care poate provoca divergente este aranjarea la mese. Si tocmai de aceea, recomandam discutiile inainte de ziua nuntii.

  1. Traditiile din ziua nuntii

Acestea sunt un motiv de cearta cu parintii in general, nu doar cu soacra. Iar asta pentru ca in vremurile de demult, toate cuplurile care isi uneau destinele obisnuiau sa respecte cu sfintenie traditiile. Insa, nu tinerii nu mai sunt atat de apropiati de folclor. Insa, pentru a evita certurile, este necesara o discutie in prealabil cu socra. Aceasta va trebui sa inteleaga ca vremurile s-au schimbat si ca doar o parte dintre traditii mai sunt pastrate si in prezent.