Istoria rochiilor de mireasa

Posted on

 

Am dat recent peste un video pe pagina celor de la BRIDES, un video care ne-a placut tare mult si pe care dorim sa il impartasim cu voi. Acest video arata istoria rochiilor de mireasa, istorie ce se intinde pe parcursul a 100 de ani.

Daca la inceputul anilor 1900 se purtau voalurile foarte ample, 20 de ani mai tarziu accesoriile pentru par au urcat in topul preferintelor brides to be (mirese in devenire) pentru ca doar 10 ani mai tarziu sa fie inlocuite de materialele foarte delicate si croiul care urmarea linia corpului.

Perlele si dantela si-au pus cu siguranta aprenta in anii ‘40 insa 10 ani mai tarziu manecile din dantela, decoleturile sweetheart sau A line ocupau vitrinele magazinelor de specialitate. Anii ‘70 au fost destul de “austeri” asa ca rochiile acopereau complet bustul iar materialele folosite erau destul de dure. Insa Lady Diana a salvat situatia si a setat un nou trend in care toate elementele erau exagerate.

Nebunia anilor ‘90 a adus in prim plan un glamour extravagant care scotea in evidenta feminitatea mai mult ca oricand, completata prin anii 2000 de inserarea acesoriilor de par din flori naturale si multa, multa dantela.

Dantela este inca in topul preferintelor, insa croiurile s-au mai stilizat putin, sunt parca mai senzuale si evidentiaza mai mult feminitatea. Tu ce parere ai? Si care este perioada ta preferata? Da click pe video, vezi care este istoria rochiilor de mireasa, apoi scrie un comentariu.