Cum sa pastrezi rochia de mireasa – sfaturi esentiale

Posted on

Una dintre cele mai importante tinute pe care le vei imbraca in aceasta viata este rochia de mireasa. Insa, statistic vorbind rochia de mireasa este purtata de maximum trei ori: odata in ziua marelui eveniment, la cununia religioasa, odata la petrecere (presupunand ca nu este in aceeasi zi cu mersul la Biserica) si odata la sedinta foto Trash the dress. Iar apoi, dupa ce aceste evenimente trec, trebuie sa vezi ce se va intampla cu o tinuta atat de importanta. Tocmai de aceea, in acest articol Maya Fashion discutam despre cum sa pastrezi rochia de mireasa, dupa ce nunta in sine a trecut.

Decizii… decizii

O vinzi? O pastrezi intr-un cufar cu amintiri? O inchiriezi? O lasi mostenire unei alte femei dragi? Sunt o multime de aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere. Insa, indiferent de decizie, trebuie sa ai grija ca rochia de mireasa sa arate din nou impecabil.

Cat de murdara este o rochie de mireasa…

Ei bine, foarte murdara. Chiar daca incerci din rasputeri sa fii atenta, ceva tot o sa se intample cu rochia ta de mireasa. Cineva poate calca pe ea sau poti varsa pe tine sampanie, cafea sau sirop de fructe de padure. Este o problemea adesea intalnita. Ca sa nu mai vorbim de transpiratie. Ai emotii, esti incordata, agitata, iar corpul tau cauta sa-ti comunice acest lucru prin toti porii! Ca sa nu vorbim de praf. Multe mirese sunt gata sa se sacrifice pentru o sedinta foto reusita. Si este normal sa fie astfel. Pana la urma, vorbim de un eveniment unic.

Cum sa pastrezi rochia de mireasa – sfaturi esentiale

Si acum revenind la subiectul nostru.

Primul pas spre pastrarea rochiei dupa purtare este, desigur, curatarea. Insa, fiind o rochie speciala, nu o poti azvarli pur si simplu in masina de spalat. Asa ca cel mai bun lucru pe care il poti face este sa o duci la un profesionist. O curatare profesionista va elimina si petele mai putin vizibile.

Pasul al doilea este pastrarea propriu zisa a rochiei. Sub nicio forma nu o aseza intr-o bucata de plastic, deoare aceasta poate elibera substante chimice care pot duce la degradarea rochiei.

Cel mai bun sfat este sa infasori rochia intr-o hartie simpla, lipsita de culoare. In felul acesta, nu va exista riscul ca rochia alba (sau aproape alba) sa se pateze.

Pasul numarul trei – locul perfect pentru a depozita rochia de mireasa. Cauta un loc uscat si ravoros. Desigur, nu ne referim la o pivnita. Poate un dulap incapator de care sa nu ai nevoie prea des. Totodata, asigura-te ca in locul respectiv nu este mucegai si foloseste substante care sa ajute la combaterea acestuia.

Daca ai de gand sa folosesti un umeras, nu alege unul din sarma. In timp, sarma rugineste si lasa urme neplacute. Eventual, un umeras rezistent din plastic poate fi o idee mai buna.

Cum sa pastrezi rochia de mireasa in cutie…

Daca intentionezi ca in loc de un  dulap sa folosesti o cutie pentru depozitare, asigura-te ca in interiorul acesteia nu exista hartii care sa contina acid. Cea mai recomandata este o cutie din cedru.

Din cand in cand, asigura-te ca deschizi cutia respectiva, pentru a permite materialului sa „respire”, iar rochia sa ia ceva aer.

 

  • Distribuie