Ce intrebari trebuie sa-i pui unui organizator de nunti.

Posted on

Daca te gandesti sa angajezi un organizator de nunti pentru a te ajuta cu pregatirile, atunci ai nevoie sa ii pui cateva intrebari. Acest mic interviu este extrem de important deoarece iti doresti un organizator de nunti care lucreaza profesionist, stie sa te asculte si iti intelege nevoile si dorintele, si mai presus de toate este el insusi organizat. Indiferent pe cine ai alege, nu angaja pe cineva cu care nu ai facut acel clic initial, cineva care incearca sa te convinga de ce este mai bine pentru tine, sau cineva care nu pare sa fie dispus sa implementeze viziunea ta asupra evenimentului. Avand toate acestea in minte, iata ce intrebari trebuie sa-i pui unui organizator de nunti..

1. Esti disponibil in ziua nuntii?

De ce vrei sa stii: Aceasta ar trebui sa fie prima intrebare deoarece nu doresti sa pierzi timpul cu cineva care nu este disponibil cand ai mai mare nevoie de el, nu? Un alt aspect important pentru care organizator de nunti ar trebui sa fie liber in ziua cea mare este acela ca acesta se afla in legatura cu toti furnizorii tai, stie programul si se poate ocupa de acele detalii mici (cum ar fi sosirea invitatilor) de care tu nu ai timp.

2. Care este costul unei nunti medii organizata de tine?

De ce vrei sa stii: Verifica lista de preturi pe care le percep si vezi daca se incadreaza in bugetul tau. Serviciile de planificare a nunti ar trebui sa fie de aproximativ 15% din bugetul total, deci daca valoarea lor de baza este cu mult peste bugetul pe care ti-l doresti, poate vrei sa iei in calcul alte variante.

3. Ce fel de servicii oferi (zi de coordonare, design de evenimente servii complete sau planificare à la cart)? Creezi viziunea per ansamblu sau colaborezi cu cineva care schiteaza intreg evenimentul? Te ocupi inclusiv de aranjamente si decoratiuni?

De ce vrei sa stii: Nu este tot timpul clar din site-ul lor sau conversatia initiala care sunt exact serviciile lui, aaa ca este bine sa ceri o explicatie a modurilor in care te poate ajuta in planificarea nuntii. Plus ca ai nevoie sa stii care sunt exact etapele de care trebuie sa te ocupi tu, si nu in ultimul rand, trebuie sa stii daca serviciile oferite de acesta se raporteaza bine la comisionul cerut de acesta.

4. Cate nunti ai organizat pana acum?

De ce vrei sa stii: Numarul de nunti organizat de el vorbeste despre experienta pe care a acumulat-o. Este minunat daca a planificat, de asemenea, petreceri si evenimente corporative, dar nu este acelasi lucru deoarece nuntile au un element emotional si personal pe care alte tipuri de evenimente nu il au. Daca a lucrat ca asistent la un alt planificator, intreaba care sunt nuntile la care a lucrat in mod special si ce rol a avut.

5. La cate nunti vei lucra in acea perioada?

De ce vrei sa stii: De cat de multe nunti se poate ocupa in acelasi timp, tine strict de el. Insa iti doresti sa ai parte de toata atentia lui si desi, realistic vorbind, este normal sa se preocupe si de alte evenimente sau detalii ale acestora, daca va umbla dintr-o parte in alta te vei simti confuza si frustrata. Asa ca este mai bine sa verifici din timp acest aspect.

6. Ai organizat alte nunti la locatia noastra?

De ce vrei sa stii: Este un mare bonus daca a organizat deja nunti in locatia voastra, deoarece cunoaste personalul, stie locatia si deci stie ce tipuri de aranjamente se potrivesc acolo si de asemenea stie care sunt minusurile locatiei si poate veni cu solutii pentru a rezolva problemele.

7. Te ocupi si de semnarea contractelor si plati?

De ce vrei sa stii: Un organizator de nunti care se poate ocupa si de partea contractuala in mod legal, iti reduce considerabil stresul, alergatura si lista cu lucruri pe care trebuie sa le bifezi. Asta iti ofera tie timp sa te bucuri cu adevarat de acele momente unice pe care le traiesti in ziua nuntii.

8. Lucrezi cu anumiti furnizori? Care sunt criteriile dupa care iti selectezi colaboratorii?

De ce vrei sa stii: Ei bine, aceasta este o intrebare foarte importanta din mai multe puncte de vedere. In primul rand, poate ca lucrand cu anumiti furnizori de flori, sa spunem, organizatorul de nunti poate obtine preturi mai bune. Apoi cu siguranta stie (sau ar trebui sa stie) care sunt cei mai buni furnizori intr-un domeniu sau altul, cine aduce sau produce cele mai potrivite elemente pentru tine si care furnizor se adapteaza nevoilor tale. Si nu in ultimul rand, in felul acesta iti poti da seama daca esti compatibila din punct de vedere al preferintelor cu organizatorul de nunti.

9. Care este secretul tau pentru a rezista sub presiune si ce formula folosesti pentru a trece peste dezastrele care pot aparea pe parcursul zilei? Care este cel mai mare dezastru intalnit vreodata si cum ai reusit sa treci peste?

De ce vrei sa stii: Lucruri precum un plan de rezerva, modul in care acesta ramane organizat pentru a preveni problemele, in primul rand, si masurile pe care le ia pentru a rezolva problemele neasteptate demonstreaza fie ca este, fie ca nu este o persoana orientata spre gasirea solutiilor. Iar tu ai nevoie de o astfel de persoana.

10. Ce se intampla daca esti bolnav sau din orice alt motiv nu poti fi prezent in ziua nuntii?

De ce vrei sa stii: Planurile de rezerva nu sunt necesare doar pentru nuntile in aer liber. Ai nevoie sa te asiguri ca exista cineva capabil sa preia coordonarea in cazul in care ceva intervine si organizatorul de nunti nu poate ajunge.

Acestea sunt cele mai importante intrebari pe care trebuie sa le discuti cu un organizator de nunti, inainte sa te intalnesti cu el.