Buget de nunta – partea I – foto si video

Posted on

Cand vine vorba de o nunta, iti doresti de toate, nu-i asa? Vrei un candy bar generos, invitatii cochete care sa impresioneze invitatii, un meniu delicios si bogat, o rochie superba, un costum de mire impecabil, fotografii perfecte… si lista poate continua. Insa, ce faci atunci cand nu iti ajunge bugetul pentru toate? Iata cateva sfaturi legate de gestionarea bugetului de nunta, astfel incat sa poti avea parte de experienta de neuitat.

Buget de nunta – gestionarea eficienta a resurselor

Cauta un fotograf adaptat bugetului tau.

Gestionarea eficienta a resurselor tale incepe cu o discutie cu fotograful dorit. Cauta recomandari si nu alege un fotograf pana nu vezi portofoliul acestuia. De regula, te poti uita pe blog sau website pentru a-ti da seama ce proiect a avut pana in prezent. De asemenea, inainte de a pleca la sedinta foto asigura-te ca ai ales sa te inspiri in prealabil, astfel incat sa vii chiar tu cu idei si recomandari.

Chiar daca fotograful este creativ si in acelasi timp un foarte bun cunoscator al aparaturii foto, pana la urma pozele din portofoliu sunt despre tine si partenerul tau de cuplu. Astfel, cauta cadre care sa va reprezinte cel mai bine si sa va puna in valoare sentimentele.

Dupa ce primesti recomandarile de la prietenii care s-au casatorit deja si dupa ce vezi ofertele venite din partea fotografilor, poti stabili exact bugetul pe care il ai la dispozitie.

O dicutie fata in fata

Chiar daca ai un buget de nunta deja stabilit, nimic nu se compora cu o discutie fata in fata. Astfel, intalneste-te cu fotograful pe care il consideri potrivit pentru shootingul tau si puneti la cap la cap toate detalii. Asigura-te ca ti-ai notat in agenda toate costurile si ca ai pus intrebarile potrivite.

Cel mai bine ar fi sa alegi varianta de pachete. De regula, fotografii iti pot pune la dispozitie mai multe tipuri de pachete. Unele dintre acestea includ si sedinta Trash de Dress, destul de complexa ca timp.

O solutie de compromis

In cazul in care nu ai bugetul necesar pentru a te ocupa de sedinta Trash The Dress, cere fotografului sa aiba in vedere doar shootingul din ziua nunti: ceremonia religioasa si petrecerea de dupa. Eventual, iti poti cere sa ramana doar la jumatate de petrecere, daca percepe un tarif pe ora.

Fara album in format print

Un pachet complet pentru shootingul de nunta include si album foto. Acesta reprezinta o amintire speciala, pe care o sa o revezi cu placere. Insa, daca nu ai un buget de nunta foarte generos, poti alege sa renunti la album si sa-ti printezi tu fotografiile apoi.

Eventual, poti opta pentru varianta draguta a unor albume handmade sau de tehnica scrapbooking.

 

  • Distribuie