5 pasi pentru a alege data nuntii

Posted on

 

Data in care va avea loc cel mai important eveniment din viata ta este o data speciala pe care o vei sarbatori cu drag an de an. Este importanta din mai multe puncte de vedere, dar poate cel mai important este acela ca marcheaza sfarsitul unei etape destul de importante din viata ta, viata de celibatara, si inceputul uneia  care iti va scoate in intampinare numeroase provocari.

Asa ca alegerea acestei date trebuie sa insemne ceva mai mult decat o simpla zi din calendar. Mai jos vom discuta 6 pasi simpli pentru a alege o data care sa fie si speciala si potrivita pentru voi.

#1. Data simbolica

Nu-i asa ca ar fi superb sa va casatoriti in ziua in care v-ati logodit? Sau in ziua in care parintii vostri casatoriti de 30 de ani s-au casatorit? Sau poate bunicii care va sunt exemplu au o data potrivita cu asteptarile voastre. Indiferent ce variante aveti, cauta simbolismul din spate. Si nu uita sa ii anunti cumva si pe oaspeti de semnificatia acestei zile.

Foto ©David Bacher Photography
Foto ©David Bacher Photography

#2. Anotimpul dicteaza tonul

Da, da, ai auzit bine! Anotimpul este unul dintre factorii cei mai importanti cand vine vorba de alegerea datei pentru nunta. Nu doar pentru ca vremea va influenta starea de spirit a invitatiilor, locatia nuntii, etc., ci si pentru ca tematica si culorile nuntii sunt cumva stabilite de sezon. Asta desigur daca vrei sa fii in pas cu moda. Insa logic vorbind, daca sa spunem ca nunta ta are loc iarna, o paleta de culori formata din galben pal, roz murdar sau albastru serenity nu va iesi deloc in evidenta pe fundalul alb al iernii. Gandeste-te!

Foto ©David Bacher Photography
Foto ©David Bacher Photography

#3. Bugetul

Sunt unele lucruri care costa mai mult, respectiv mai putin, intr-o anumita perioada din an. De exemplu in extrasezon unele flori sunt foarte scumpe,  bautura poate fi mai ieftina toamna, sau restaurantele de nunti au diferite oferte pentru anumite intervale de timp. Data nuntii influenteaza bugetul asa ca poti opta varianta opusa si anume ca bugetul sa influenteze alegerea datei.

Foto ©David Bacher Photography
Foto ©David Bacher Photography

#4. A venit vacanta

Iar asta inseamna ca prietenii tai vor dori sa plece in concedii. Trebuie sa iei in considerare perioadele din an in care se acorda concediu pentru ca prietenii tai sa nu lipseasc de la nunta deoarece fac plaja in Bora Bora. De asemenea nici nu este corect sa le conditionezi concediu in functie de data nuntii tale. Gaseste cea mai eficienta solutie pentru a rezolva acest aspect. De asemenea tine cont de preferintele invitatilor fara-de-care-nunta-nu-poate-avea-loc. Ne referim la parinti, frati/surori, cei mai buni prieteni.

Foto ©David Bacher Photography
Foto ©David Bacher Photography

#5. Zile imposibile

Sunt acele zile in care pur si simplu nu ai voie sa te casatoreti. Fie ca este post, fie ca este sarbatoare, fie ca oficiul starii civile este inchis, trebuie sa verifici calendarul pentru a te asigura ca data este valida. Aceste informatii le gasesti foarte usor pe website-urile oficiale sau intr-un calendar (daca este vorba de motive religioase).

Foto ©David Bacher Photography
Foto ©David Bacher Photography

Urmand acesti pasi simpli ar trebui sa fie usor sa-ti alegi data nuntii. Mult spor si Casa de piatra de pe acum!